Ignifugarea materialelor şi produselor combustibile este recomandată la:
Ignifugarea nu se recomandă la:
Nu se ignifughează construcţiile cu destinaţie incompatibilă cu substanţele ignifuge (depozite de cereale, produse alimentare în vrac ş.a.
Părţile neaparente ale finisajului interior sau ale altor elemente de construcţie, care nu sunt accesibile decât prin demontarea sau desfacerea elementelor de construcţie respective, se vor reignifuga odată cu reparaţiile elementelor respective, indiferent de durata de menţinere a calităţii lucrării de ignifugare.
Ignifugarea materialelor combustibile ale monumentelor istorice sau de arhitectură se stabileşte, de la caz la caz, de proiectant şi de comisia monumentelor istorice.
După tratarea cu produse ignifuge a lemnului, materialelor şi a produselor pe bază de lemn (plăci din aşchii de lemn, plăci din fibre de lemn, etc) şi a materialelor textile trebuie să se reducă posibilitatea acestora de a se aprinde uşor şi de a arde în continuare.
Întrucât, prin ignifugare, se întârzie arderea materialelor combustibile, dar nu se elimină posibilităţile de ardere a materialelor protejate, pot fi luate şi alte măsuri de protecţie contra incendiilor.
Conform legislaţiei în vigoare, lucrările de ignifugare vor fi executate de personal instruit şi atestat în acest scop, cu respectarea strictă a instrucţiunilor de utilizare elaborate de producător (tehnologie de aplicare, consum specific, etc.). de asemenea, executantul lucrărilor de ignifugare este obligat să certifice calitatea ignifugării executate, prin buletine de încercare eliberate de laboratoare autorizate. La recepţia acestor lucrări, beneficiarul este obligat să verifice buletinele de încercare şi să asigure condiţiile de eficienţă.