service autorizat stingatoare bucuresti
[]
1 Step 1
Nume
Telefon
Previous
Next
powered by FormCraft

Service autorizat IGSU pentru verificarea, repararea și încărcarea stingătoarelor în București

Servicii de verificare, reparare sau reîncărcare stingătoare de incendiu, împreună cu menținerea bazei de date a scadenței legale a acestora.

 

Informații necesare despre stingătoare:

 

Ce este un stingător?

Stingătorul este principalul mijloc de intervenție pentru stingerea începuturilor de incendii, ușor de utilizat. Utilizare corecta a stingătoarelor, amplasarea lor dar și utilizarea lor devin de mare importanță pentru limitarea și stingerea, încă din faza incipientă a incendiilor care pot aduce pagube materiale dar și omenești.

 

Stingătorul este acel dispozitiv acționat manual care conține o substanță ce poate fi refulată și dirijată asupra unui focar de ardere, sub efectul unei presiuni create în interiorul respectivului recipient. Stingătorul este proiectat pentru a fi acționate manual, iar din punctul de vedere al conținutului poate fi: portabil cu o masă de greutate mai mică sau egală cu 20 kg sau carosabile (pe roți) cu o masă de greutate totală de peste 20 kg.

 

De știu este faptul că stingătorul funcționează pe refularea produselor de stingere conținute sub efectul unei presiuni interne, ce este asigurată prin diverse procedee, în funcție de soluția constructiva aleasă de producător.

service-stingatoare

Un stingător trebuie ales în funcție de riscul de incendiu

Alegerea corectă a stingătoarelor trebuie să se bazeze pe o evaluare temeinică a riscului de incendiu din spațiul protejat.

 

Tot timpul se ține cont de:

  • natura materialelor combustibile (A, B, C, D, E sau F);
  • caracteristicile de ardere în raport cu posibilele surse de aprindere;
  • mărimea începutului de incendiu ce se poate dezvolta până la intervenția forțelor specializate;
  • forma de manifestare a incendiului (viteza de ardere: lentă sau rapidă);
  • mediul ambient (temperatură, umiditate, posibile incompatibilități chimice);
  • existența instalațiilor electrice sub tensiune (pericol de electrocutare).

 

Întrucât stingătoarele au o capacitate limitată, ele pot fi folosite numai în faza inițială a arderii, când incendiul se manifestă la suprafața materialelor combustibile și nu în volumul lor.

 

Acțiunea de stingere poate fi influențată și de îndemânarea utilizatorului, condițiile intervenției la care adăugăm factorii subiectivi sau factori de natură tehnică.

 

Tipul și mărimea stingătorul ce trebuie folosit in funcție de natura și mărimea posibilului focar:

 

  • Focar mic (maxim 1mp): stingător de 1 – 9 kg (în locuințe, școli, birouri, magazine cu specific industrial, centrale telefonice, ateliere mici cu material mediu și ușor inflamabile, posturi de transformare electrice cu putere mică);

 

  • Focar mediu (1 – 3 mp): stingător 6 – 12 kg (depozite de mărfuri, magazine, hoteluri, biblioteci, garaje mici, subsoluri tehnologice, stații de alimentare cu energie electrică de dimensiuni reduse);

 

  • Focar mare (peste 3 mp): stingătoare transportabile (depozite de materiale combustibile cu stive înalte, ateliere mari de tâmplărie și reparații auto, hangare de avioane, garaje, vopsitorii, depozite de mărime redusă pentru lichide combustibile)