servicii-profesionale-coserit-curatare-cos-fum-soba
[]
1 Step 1
Nume
Telefon
Previous
Next
powered by FormCraft

Întrebări frecvente despre coșurile de fum

De ce să apelez la un coșar autorizat?

 

E bine să nu apelezi la serviciile de coșerit doar în ultimul moment, când ai avut un accident neplăcut sau când coșul de fum nu mai funcționează la parametri normali.

 

Un coșar autorizat respectă procedurile standard de curățare a coșurilor de fum și a focarelor aferente, intervenind într-un mod profesionist, ceea ce oferă siguranță căminului tău.

 

În plus, acesta cunoaște principiul de funcționare a diferitelor tipuri de coșuri de fum astfel încât te poate consilia în ceea ce privește construcții deja existențe sau montarea a noi coșuri de fum și șeminee conform regimului înălțimilor stipulat de standardele în vigoare.

Care sunt cele mai frecvente cauze pentru înfundarea coșului de fum?

 

Una dintre principalele cauze pentru înfundarea coșului de fum este folosirea improvizațiilor și a viciilor ascunse de construcție (burlane metalice și coturi montate pe lângă și pe pereții combustibili), dar și folosirea unui combustibil lemnos, cu umiditate excesivă (peste 20%).

 

La acestea se adaugă și lipsa de întreținere a coșului de fum în urma utilizării îndelungate, dar și necurățarea periodică a funinginii depuse.

Cât de des este necesar să facem această curățare?

 

Intervalele de acțiune depind de combustibilul folosit pentru funcționarea instalațiilor de încălzire, dar și de durata și frecvența folosirii combustibilului, a gradului de umiditate a acestuia sau a tipului de coș.

 

Spre exemplu în cazul folosirii combustibilului fără fum se recomandă curățarea coșului la un interval de un an, în cazul lemnului și al cărbunelui bituminos aceasta se va face trimestrial, iar în cazul folosirii uleiului operațiunea se va face anual.

Care este cel mai bun combustibil pe care îl pot folosi?

 

Dacă în cazul anumitor instalații de încălzire se recomandă folosirea exclusivă a unui anumit tip de combustibil, există și cazuri în care se poate folosi la alegere mai multe tipuri de combustibil. Astfel,ca regulă generală se recomandă să se folosească lemnul. Acesta este un combustibil curat, ce oferă o căldură puternică și este neutru din punct de vedere al emisiilor eliminate în urma arderii. Pe de altă parte și cărbunele este un combustibil destul de eficient, preferat de mulți dintre beneficiarii instalațiilor de încălzire.