servicii-profesionale-coserit-curatare-cos-fum-soba
[]
1 Step 1
Nume
Telefon
Previous
Next
powered by FormCraft

Curățarea șemineelor

Curățarea șemineelor cu ajutorul unui coșar autorizat este esențială pentru evitarea depunerilor de funingine în racordul dintre focar și coșul de fum și cele din coșul de fum. Doar un coșar autorizat cunoaște în detaliu principiul de funcționare al șemineului și unde sunt făcute legăturile dintre focar și coșul de fum, evitându-se astfel desfacerea legăturilor dintre șemineu și coșul de fum.

 

În cazul șemineelor ce funcționează cu combustibili solizi operațiunea se face odată cu cea de curățare a coșului de fum. Când focarul este conectat la un coș de fum cu preluare verticală, curățarea coșului de fum se va face prin șemineu (dacă coșul de fum nu este prevăzut cu ușă vizitare). Tocmai de aceea, în cazul coșurilor de fum cu preluare verticală se recomandă montarea ușii de vizitare a coșului de fum chiar în imediata apropiere a locului de unde se face preluarea.

servicii-profesionale-de-coserit

Montarea unui șemineu pe un perete exterior

salveaza-ti-viata-si-bunurile

În acest caz coșul de fum la care se racordează șemineul se poate monta la exterior, pe lângă casă, respectându-se regimul înălțimilor. Pentru un coș de fum “cu preluare verticală” se recomandă ca deasupra locului unde este montat șemineul să fie lăsat un gol în planșeu peste care se pune o placă din oțel. Astfel, racordarea dintre focar și coș se va realiza prin partea inferioară a coșului de fum.