servicii-profesionale-coserit-curatare-cos-fum-soba
[]
1 Step 1
Nume
Telefon
Previous
Next
powered by FormCraft

Servicii de curățare și verificare coșuri de fum în București

Curățarea coșurilor de fum pentru evitarea accidentelor neplăcute

 

Operațiunea anuală de curățare și întreținere a coșului de fum este obligatorie pentru siguranța dumneavoastră și a căminului dumneavoastră (fiind prevăzută în HG 537/2007 ). De aceea este recomandat ca aceasta să se facă cel puțin o dată pe an printr-un serviciu profesionist de coșerit. Această intervenție esențială previne incendiile, intoxicațiile cu CO, asigurând totodată și funcționarea centralelor termice la parametri optimi.

 

Conform IGSU, 14% din incendiile care se produc în România în gospodării izbucnesc din cauza coșurilor de fum defecte sau necurățate, iar 6% dintre acestea ca urmare a mijloacelor de încălzire defecte, improvizate sau lăsate nesupravegheate. Din păcate, majoritatea acestor incendii se soldează adesea cu pierderi de vieți și pagube materiale.

 

Pentru a evita aceste situații neplăcute pe viitor este esențial ca această curățare să fie făcută de un coșar autorizat pentru ca suprafețele interioare ale coșului să nu rămână cu depuneri ce pot periclita viața sau pot provoca alte distrugeri de bunuri materiale.

servicii-profesionale-de-coserit
salveaza-ti-viata-si-bunurile

Avantajul alegerii unui coșar autorizat

Un coșar profesionist este în primul rând un coșar autorizat, unul care respectă procedurile standard de curățare a coșurilor de fum și a focarele aferente. Acesta cunoaște principiul de funcționare a diferitelor tipuri de coșuri de fum și a altor focare, intervenind într-un mod adecvat: cu scule profesionale, camere de inspecție video și alte accesorii. În plus, acesta știe să monteze coșuri de fum și șeminee și să dimensioneze construcții deja existente conform regimului înălțimilor precizat de standardele în vigoare.

Când și cum se curăță un coș de fum?

De regulă recomandăm curățarea coșurilor de fum ori de câte ori este nevoie, mai ales înainte de începerea sezonului rece, în cazul unor receptori ce funcționează cu combustibil solid.

 

Curățarea coșurilor de fum la care sunt racordați receptorii ce folosesc combustibil gazos se face cu o periodicitate de un an  sau cu 6 luni înaintea verificării instalației de alimentare cu gaz, lucrări ce le execută companiile de distribuție a gazului.

servicii-profesionale-de-coserit
salveaza-ti-viata-si-bunurile

Metode de curățare a coșurilor de fum

Curățarea propriu-zisă a coșurilor de fum se face de jos în sus, prin introducerea tijelor sau a flexonetului prin portița de inspecție și curățare, situată la baza coșului de fum. Prin această metodă, în comparație cu metoda curățării de sus în jos, cu bilă, se evită spargerea coșului de fum și tasarea depunerilor. La sfârșit, prin ușa de vizitare, coșul de fum va fi eliberat de depunerile deja acumulate.

 

Astfel se pot curăța coșuri de până la 40 m.l. fără excalarea acoperișului casei. Pentru coșurile de fum industriale există o procedură specială de lucru.

 

O altă metodă, folosită doar în cazuri extreme, este curățarea prin ardere controlată. Această operațiune este realizată doar de coșari special instruiți și presupune condiții și proceduri speciale de intervenție. Pentru a nu vă expune riscului de incendiu apelați tot timpul la ajutorul unui specialist autorizat.