Cum scap de gândacii de bucătărie?

cum-sa-scapi-de-gandacii-de-bucatarie

Cum scap de gândacii de bucătărie?

Ce-a mai întâlnită metodă de combatere a gândacilor de bucătărie este curățenia și aplicarea unui tratament special.

 

Gândacii de bucătărie sunt printre cei mai dezgustători dăunători casnici şi cei mai enervanţi. Motivele pentru care ei se „cazează” fără a fi poftiţi în apartamente sunt variate, de la neglijenţa de a lăsa mâncare pe masă sau în diferite colţuri accesibile ale bucătăriei, până la ghenele de resturi menajere care există în interiorul blocului, reprezentând o adevărată invitaţie pentru gândacii de bucătărie şi alţi paraziţi, cum ar fi rozătoarele.

 

Unul dintre cei mai importanţi paşi pentru a rezolva acestă problemă a gândacilor este cel al curăţeniei. Nu mai ţineţi vasele nespălate în chiuvetă până se fac cât un munte, nu depozitaţi gunoiul mai mult de 48 de ore şi utilizaţi aspiratoare cu saci de unică folosinţă.

 

Gândacii de bucătărie se înmulţesc şi se dezvoltă rapid. Gândacii de bucătărie trăiesc circa 6 luni şi se hrănesc cu resturile menajere. Se refugiază în zonele calde (în cuptoarele cu microunde, aragaz, la motorul frigiderului, etc) şi umede, în spatele mobilierului, frigiderului, în jurul țevăriei şi în fantele zidurilor.

 

Trebuie făcută constant o curăţenie generală (inclusive mișcarea mobilierului). Un lucru cunoscut este că focarele de înmulţire sunt bucătăria şi baia.

 

Pe de altă parte, apartamentul trebuie izolat cât se poate de bine. Până şi la aerisirea de la baie ar fi bună o plasă de ţânţari. Foarte important de acoperit sunt găurile din jurul ţevilor şi până la urmă orice alte zone prin care comunicaţi cu vecinii sau cu exteriorul (de cele mai multe ori se întamplă ca un vecin să aibă un focar de infecţie în aparatament ).

 

Abia după curățenia generală este recomandat să chemăm o firmă specializată în dezinsecție și deratizare pentru aplicarea tratamentului împotriva gândacilor de bucătărie.

 

Fii responsabil! Alege servicii de calitate!

Telefon: 0785.070.070