Dezinsecție căpușe București

Atenţie la căpuse!

Mușcătura de căpușă poate fi extrem de periculoasă pentru copii și adulți deopotrivă, fiind vectorul multor boli transmise prin înțepăturile de insectă. Este foarte important ca părinții să conștientizeze care sunt principalele pericole implicate de contactul cu acest parazit și ce metode de prevenire pot adopta pentru evitarea situațiilor de acest gen.

 

Primăvara mai este numită și „sezonul căpușelor”, deoarece insectele ies din hibernare și încep să caute o gazdă pentru a se hrăni. În București, de pildă, există 5 specii de căpușe care atacă frecvent omul, transmițând în cele mai multe cazuri bacteriile Lyme.

 

Odată ce a găsit o gazdă, căpușa stă atașată de aceasta între 48 și 72 de ore. În cazul fericit în care este îndepărtată în primele ore de la contact, riscul de îmbolnăvire este mai mic. Din păcate, larvele și nimfele (căpușele mici) sunt aproape invizibile.

 

Există două tipuri de căpușe principale:

Cele două tipuri de căpușe (viețuitoare antropode din familia păianjenilor) cunoscute în peste 800 de specii diferite pe toată suprafața globului, fac parte fie din familia Ixodidae (cu carapace tare). Contaminarea de la căpușa cu carapace tare se petrece, de regulă, după ce parazitul se hrănește câteva zile din organismul victimei. La finalul „ospățului”, căpușa se umple de sânge și începe să elimine substanțe periculoase în țesutul cutanat al „gazdei”. Căpușele moi au corpul rotund și se hrănesc într-un interval mai scurt de o oră, transmiterea bolii petrecându-se în mai putin de un minut. Mușcătura acestui tip de căpușă este foarte dureroasă, provocând reacții imediate victimelor.

 

Ambele categorii sunt periculoase pentru om, din pricina bolilor pe care le transmit.

 

Din seria bolilor pe care căpușele le transmit se distinge:

  • Boala Lyme: afectează pielea, sistemul nervos și alte organe vitale.
  • Anaplasmoza: infecții cauzate de bacteriile anaplasma phagocytophilium.
  • Erlichioza: infecție sanguină cauzată de parazitul Ehrichia.
  • Febra recurentă: cauzată de bacteria borrelia.
  • Encefalita powassan: produsă de un arbovirus ARN.
  • Bolile reumatice.
  • Scleroza.
  • Alzheimer.

 

Programează dezinsecție împotriva căpușelor la numărul de telefon 0785.070.070

Fii responsabil! Alege servicii de calitate!